EEN WINTERWANDELING LANGS 14 HOVESE HETE HANGIJZERS

Beste Hovenaar,

In deze Beweeger gaan we voor jullie in detail in op de hete hangijzers van ons dorp. De rode draad in dit overzicht is dat er als van oudsher met uw belastinggeld achter de schermen wordt gejongleerd en geschaakt zonder transparantie en vooral zonder een geloofwaardig niveau van inspraak.
Cultureel erfgoed onder de vorm van Villa Henriette of de oude pastorijwoning definitief laten verdwijnen om plaats te laten ruimen voor ‘moderne’ appartementen? Geen probleem. 2,6 miljoen euro investeren in een gloednieuw gemeentehuis terwijl je achter de schermen overlegt over een fusie met Edegem en Lint zodat zo’n gemeentehuis een gewoon duur huis wordt? Dat slikt de bevolking wel. De beide jeugdverenigingen bijeen proppen met een peulschil van 380.000 €? Dat noemen we visie! Godsvruchtig werken aan de bescherming van het landelijk karakter van Hove via een ‘vlekkenplan’ en een ‘beeldkwaliteitsplan’ terwijl je ondertussen intensief met bouwpromotoren bekijkt waar er nog snel gebouwd kan worden? Dat heet realiteitszin, beste burger. Voor ons zijn dit stuk voor stuk vragen die méér inspraak verdienen dan uw stem destijds op 14 oktober 2018. Strategische keuzes maken met uw geld maar zonder uw stem is oude politiek. Participatie in Hove mag wel wat verder gaan dan de keuze van een nieuw logo voor het dorp.
Daarom wensen we dit bestuur de moed en de energie om de keuzes die zij overwegen bij u af te toetsen op een manier die respect toont voor uw bijdrage. Alleen die aanpak maakt van het meerjarenplan een plan van, met én voor u.
Los van betere inspraak wens ik u namens de Hove Beweegt ploeg een gezond en vooral weer sterk met elkaar verbonden 2021. Tot gauw!

Filip Craen,
voorzitter
Hove Beweegt vzw