Frijthout, een gebied dat aantoont dat langetermijndenken loont

Beste Hovenaar,

Met een ontzettend goed gevoel genieten we met zijn allen van het najaarszonnetje aan de grote tafel op het Frijthout, een gebied dat aantoont dat langetermijndenken loont, ook in de politiek.

Al van bij onze start in 1994 sprongen we met Hove Beweegt in de bres voor de redding van het Frijthout, toen nog een landbouwzone.  Het was essentieel de hele zone (22 ha) te redden van dreigende verkavelingsdrift. We hebben van toen af mee de kar geduwd en getrokken voor een blijvende groene invulling van het Frijthout, met een minimale onvermijdbare bebouwing.

Vanaf 2006 konden we dan in de meerderheid mee de krijtlijnen uittekenen van deze bijzondere zone op een unieke ligging, pal naast het centrum van Hove op de grens met Boechout. Dat plan hebben we  in 2013 overgedragen aan de huidige coalitie die het na 5 jaar uiteindelijk heeft uitgevoerd.

Wij zitten alvast graag aan deze grote tafel, een concept dat we zelf gelanceerd hebben en dat nu een concrete invulling heeft gekregen. Frijthout toont aan hoe belangrijk het is om niet langer te talmen met een betonstop, maar nu werk te maken van het behoud van onze open ruimte, zodat onze kinderen en kleinkinderen ook nog zuivere lucht kunnen inademen in het dorp van de toekomst.

Aan u om zondag, samen met HoveBeweegt, opnieuw te kiezen voor een structurele toekomstvisie voor Hove

 

In januari 2017 formuleerde Hove Beweegt haar dromen voor het Landschapspark in een filmpje.

Bekijk het zeker via deze YouTube link