(Afstand afgelegd 3810m/totaal 11.740m)
Het reusachtige budget voor een gloednieuw gemeentehuis zorgt er ook voor dat het bestuur nu al op zoek moet naar nieuwe inkomsten. Die tracht het te vinden in de verkoop van de zogenaamde ‘bomenbank’ op de Geelhandlaan (8), een perceel van 1 600 m², en de pastorij in de Mortselsesteenweg (2). Gemeentelijk groen en erfgoed inruilen voor projecten (uitbreiding gemeentehuis, Academie) die nog steeds niet degelijk beargumenteerd zijn en nog niet zijn ingepast in een overall-visie voor het gemeentelijk patrimonium.
De bomenbank, maar ook de begraafplaats en de open ruimte achter de tennisvelden, liggen in een oorspronkelijk tracé voorzien voor de ‘Grote Ring rond Antwerpen’ (R2), bedacht door minister van Openbare Werken Jos De Saeger in een periode dat de auto moest overheersen.
In de loop van de jaren 1970 werd beslist om dit tracé niet te volgen. Een nieuw tracé werd uitgetekend (nu de groene zone tussen Hove en Lint).
In het Gewestplan staat deze reservatiezone als ‘recreatiezone’ ingetekend. Het vormt nu een lappendeken van groene zones die deels ingevuld zijn als sportveld, deels als wandelpark.
Het parkje naast het kerkhof en de doorsteek naar de Geelhandlaan maken daar deel van uit. Een perceel aan de noordzijde van het park, grenzend aan de Geelhandlaan, is (voorlopig) nog eigendom van de gemeente. Door de jaren heen heeft dat stukje bouwgrond het addendum ‘bomenbank’ gekregen: het was bouwgrond die niet werd bebouwd (maar waar ook geen leegstandsboete op werd betaald), maar die door de gemeentediensten werd gebruikt om hun aankopen van plantgoed in het groot te kunnen laten leveren, in te legeren op dat stukje grond en dan a rato van de nood te verplanten naar de definitieve plaats. Vandaar de naam ‘bomenbank’.